A zenekar látogatása

Meghívó a Chalaban zenekar fellépésére és "A zenekar látogatása" című film premierjére

Időpont: 2010. május 6., csütörtök 18.30

Helyszín: Odeon-Lloyd mozi (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.)

The band's visitA filmet Magyarországon az egyetemistákból álló amatőr Chet Baker Crew forgalmazza a Helyzetek és gyakorlatok c. pályázat keretén belül. A bemutató után június 14-ig lesz látható az Odeon-Lloyd, Toldi, Vörösmarty mozikban, illetve három vidéki helyszínen

Nézd meg a film trailerét!

Szinopszis

Izraelbe érkezik az Alexandriai Rendorség Díszzenekara, hogy koncertet adjon egy arab kulturális központ megnyitóján. A reptéren azonban nem várja őket senki és nem tudnak kapcsolatba lépni az egyiptomi konzulátussal sem. A vezető és egyben karmester, Tewfiq (Sasson Gabai) irányításával megpróbálnak önmaguk boldogulni, és eljutni fellépésük helyszínére, Petah Tikvába. A nyelvi nehézségek miatt azonban rossz buszra szállnak: a nagyváros helyett a sivatag közepén fekvő, elhagyatott Beit Hatikvában találják magukat. A városból aznap már nem indul több busz, ráadásul szálloda sincsen, ahol az éjszakát tölthetnék. Így hát nincs más választásuk, mint kapcsolatba lépni a helyiekkel. A film a különböző kultúrák egymás felé fordulását, kapcsolatteremtését és békés egymás mellett élését megvalósítható lehetőségként mutatja be, sajátos humorral és arab zenével fűszerezve. Felhívja a figyelmet arra, amit sokszor figyelmen kívül hagyunk: az előítéletek lerombolására a megismerés lehet a leghatékonyabb eszköz.

Hossz: 89 perc

Írta és rendezte: Eran Kolirin (IL)

A rendező a filmről: "Ez egy nagyon egyszerű film. Nem a politikáról akartam mesélni, hanem hús-vér emberekről, akik ott élnek Izraelben, és ma már szinte semmi nem jut el hozzájuk az arab kultúrából, csak az ellenségeskedés. (...) A zenekar látogatása egy apró film a szerelemről, barátságról, a dolgokról, amik összekötnek bennünket, bárhova is születtünk.

A vetítés előtt fellép a Chalaban

A Chalaban egy spirituális zenei kísérlet, a zenekart a marokkói származású zenész, Said Tichiti alapította. Megalakulásuk óta ragaszkodnak a profizmushoz és hagyományokhoz. Teszik ezt azért is, mert hisz a marokkói zenében sincsenek tisztán meghúzható határok. A Chalaban marokkói (afro-arab) zenét játszik, muzsikájuk harmonikus fúziót képez a marokkói és a nyugati dallamok és hangszerek közt.

Mindenkit szeretettel várunk!

Kapcsolat és további információk:

azenekarlatogatasa[kukac]gmail.com
bandsvisit.blog.hu
www.facebook.com/bandsvisit