Antirasszista Világnap: képregény-kiállítás és party

2011.03.17.

2011. március 21. 19.00
EU Pont/Millenáris - 1024 Budapest, Lövőház u. 35.

A tizenegy éve Magyarországon is megrendezésre kerülő és egyre nagyobb figyelmet kapó Antirasszista Világnap idén március 21-én a képregénnyel, a karikatúrával és a humorral szövetkezik, hogy felhívja a figyelmet diszkrimináció abszurditására.

Rahahahasszizmus Antirasszista Világnap

Comics Against Racism!

Március 21-e az Antirasszizmus Világnapja. 1966-ban jelölte ki az ENSZ emléket állítva az 1960-as dél-afrikai, vérfürdőbe torkollott apartheidellenes demonstráció 69 áldozatának. Vannak olyan folyamatok a világban, amelyek egyes embercsoportok kitaszítását kezdeményezik azoknak a köréből, akik hozzáférhetnek a mindnyájunkat megillető kulturális és anyagi javakhoz. Az Antirasszista Világnap a kultúrák egymás mellett élésének szükség- és törvényszerűségét hirdeti, elősegíti egymás jobb megismerését és elfogadását, továbbá emléket állít azoknak, akik a rasszizmus elleni harcnak szentelték életüket.

A Comics Against Racism egy olyan olasz-francia-német bázisokon nyugvó kezdeményezés, mely a maga eszközeivel, ám az agitprop sémáit elkerülve igyekszik reflektálni a rasszizmusra, a diszkrimináció különböző megnyilvánulásaira. A Zene a Rasszizmus Ellen kampány meghívására ideérkező kiállítást rövidfilm-vetítés és természetesen zene követi: fellép a Nagy Réka vezette Live Act Folk és játszik dj Dermot (Irie Maffia Soundsystem).

Menetrend

19.00
Megnyitó és sajtótájékoztató

Lőrincz Marcell - Szubjektív Értékek Alapítvány (Foundation of Subjective Values)
Neil Clarke - Minority Rights Group

19.30
We Are Here - rövidfilmek

A Szubjektív Értékek Alapítvány által szervezett We Are Here digitális média projekt egy platform alá gyűjti mindazon művészeket, vizuális médiával foglalkozó embereket, akik a szembe mernek nézni a mindennapokkal, felemelik szavukat a jogtiprások ellen, képekbe öntik életük fontos pillanatait, identitásukat, álmaikat, vágyaikat. Az általuk készített munkákból látható egy összeállítás. Részletesen: www.wearehere.tv

20.00 - 22.00
Live Act Folk
Dj Dermot (Irie Maffia Soundsystem)

További információk

www.antirasszista.hu
www.facebook.com/zare
www.comics-against-racism.eu