X. Daniel Pearl World Music Days:
2011. október 1-31.

Harmónia az Emberiességért

A Daniel Pearl World Music Days (Daniel Pearl Zenei Napok a Világban) egy nemzetközi zenei hálózat, mely a zene erejével áll ki a tolerancia és az emberiesség mellett. A 2002 óta megszervezésre kerülő Daniel Pearl World Music Days rendezvénysorozat mára 111 országban 6700 előadást foglal magába. Ez egy figyelemfelhívó esemény, nem adománygyűjtő. A részvétellel kapcsolatban nincs anyagi kötelezettség, minden zenészt szeretettel várunk.

A részvétellel (egyszerűen úgy, hogy a Daniel Pearl World Music Days-nek ajánlod a koncertedet) inspirálhatod a közönséget az összefogás és közös cél érzésével, valamint erősítheted a nemzetközi összefogást azáltal, hogy kiállsz a megosztó erők ellen, melyek elvették Danny életét.

Daniel Pearl concert"A Tiszteletbeli Bizottságot alkotó művészek sokszínű csapatával együtt támogatjuk az Alapítvány misszióját, melynek célja a zene erejének felhasználása a kultúrák közti párbeszéd elősegítésére. Ezen kívül emlékeztetni szeretnénk a különféle kultúrákból származó és különböző vallású embereket arra, hogy egy közös emberiességen osztozunk." - R.E.M.

Hogyan működik - részvétel 2 egyszerű lépéssel

1. Kattints a Sign-Up (feliratkozás) linkre, válassz egy felhasználói nevet és egy jelszót magadnak, majd regisztráld a 2011. október 1-31. közötti fellépéseidet. Az összes előadás megtalálható az online eseménynaptárban, így ezek helyi és nemzetközi nyilvánosságot is kapnak. Október után úgynevezett Tiszteletbeli Előadások (Tribute Events) szervezése is lehetséges.

2. Ajánld a fellépést - egyszerűen a színpadról vagy a nyomtatott plakáton - a "Harmónia az Emberiességért" programnak, már ezzel is támogatod ezt a fontos témakört. Példák megtekintése.

Daniel Pearl concert"A mai koncertet Daniel Pearl-nek ajánlom… az ő életét brutálisan elvették azok, akik csak a gyűlöletben és a fanatizmusban hisznek. Danny, mindnyájunknak hiányozni fogsz, akik még hiszünk abban, hogy a jóság és a bátorság felül tud emelkedni minden igazságtalanságon." - Junoon

Háttérinformáció

A Daniel Pearl World Music Days rendezvénysorozat 2002-ben indult útjára, miután fanatikusok elrabolták és megölték a Wall Street Journal újság riporterét, Daniel Pearlt Karacsiban, Pakisztánban. Danny családja és barátai összefogtak egy emberségesebb világ létrehozásáért, és megalapították a Daniel Pearl Foundationt. Az Alapítvány célja a kultúrák közötti párbeszéd előmozdítása az újságíráson, zenén és egyéb kommunikációs eszközökön keresztül.

Danny tehetséges zenész is volt, aki csatlakozott helyi zenekarokhoz bárhol is élt, így a világ minden táján voltak zenész barátai. A World Music Days Danny születésnapja (október 10.) emlékére a zene univerzális nyelvét használja arra, hogy a kultúrák közti kapcsolatot erősítse és a "Harmónia az Emberiességért" programot hirdesse. A Daniel Pearl Foundation vár téged is, csatlakozz azzal, hogy koncertedet október 1-10.-e között a X. Daniel Pearl World Music Daysnek ajánlod.

World Music Days e-Stage, virtuális színpad: "Harmónia az Emberiességért"

Egész októberben működik az ú.n. virtuális színpad (World Music Days eStage), egy online multimédia felület, online rádióállomással. Ezen a virtuális színpadon eredeti zenéket, dalszövegeket, verseket, történeteket, műalkotásokat, fotókat, videókat és cikkeket találunk a résztvevőktől. Ezek mind erősítik a gondolatot, amelyben Danny is hitt: a zene, az újságírás és a párbeszéd hidakat tud építeni a kulturális szakadékok felett és segít nemzetek közötti barátságok kiépítésében.

Hallasd a hangod a világ minden pontján: látogass el virtuális színpadunkra, az eStage-re, és töltsd fel a műved a "Harmónia az Emberiességért" topikban!

  • star Töltsd fel a zenéd, hogy nemzetközi rádiónk is játssza
  • star Küldj be digitális műalkotásokat vagy fotókat
  • star Tölts fel egy saját verset vagy történetet
  • star Írj riportot egy helyi World Music Days rendezvényről
  • star Oszd meg a gondolataidat arról, hogy neked mit jelent a "Harmónia az Emberiességért"

További információk

www.danielpearlmusicdays.org