III. Emberi Jogi Filmnap

2013.03.16.

Filmek és beszélgetések emberi jogi témákaban

A budapesti Brit Nagykövetség emberi jogi filmnapot szervez a Toldi moziban (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.) március 19-én kedden. A résztvevők három filmet nézhetnek meg, a vetítések között pedig tematikus kerekasztal-beszélgetésekre várjuk az érdeklődőket.

Az esemény ideje alatt Bódi Barbara "Boba" képkiállítása is megtekinthető. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk.

Program

A rendezvényt Theresa Bubbear nagykövet-helyettes nyitja meg 13:00 órakor.

Kitaszítottak
Egymásra nézve
A zsidó kapcsolat

13:10
Kitaszítottak

Európai hazatelepítési intézkedések az érintett gyerekek szemszögéből. A film – Németország és Koszovó között ingázva – Roma fiatalokat szólaltat meg az európai migrációról szóló vitában és tanúságot tesz a németországi multikulturalizmus sikerének esélye mellett.

14:30
Egymásra nézve

Éva újságíró. Szenvedélyes szókimondása miatt az ötvenes években mellőzték, meghurcolták. Erdős főszerkesztő, aki megjárta Rákosi börtönét, 1959-ben vette maga mellé Évát az Igazság című laphoz, aki itt újból harcot kezd nemcsak a valóság feltárásáért, hanem a másság jogáért is.

17:40
A zsidó kapcsolat

Péter évek óta arról álmodik, hogy megtalálja a megfelelő társat. Ebben segíti őt a már évtizedek óta zsidó társközvetítéssel foglalkozó Györgyike, akinek már sok pár köszönheti boldogságát. Boldog párok, beteljesült szerelmek, édes és keserű emlékek és egy reménykedő ifjú kalandjai...

facebook.com/ukinhungary

Emberi jogi filmnap a Toldi moziban, március 19. kedd