Nemzetközi Jazz Nap

2012.04.20.

Idén 2012. április 30-án először kerül megünneplésre a Nemzetközi Jazz Nap, amelyet az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) szervez. Ennek alkalmából Párizsban, az UNESCO központjában az UNESCO jószolgálati nagykövete, Herbie Hancock jazzművész ad koncertet.

Nemzetközi Jazz Nap

 

Az Ars Omnis Kulturális Egyesület, valamint a Szubjektív Értékek Alapítvány egy neves magyar jazz koncerttel szeretne hozzájárulni az első Nemzetközi Jazz Nap magyarországi megünnepléséhez, melyet a világ legtöbb országában megrendeznek. A koncertet a Magyar ENSZ Társaság (MENSZT), valamint az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága szintén támogatják. A két szervezet képviselői egyórás kerekasztal-beszélgetés során beszélnek a kulturális diplomácia, azon belül is a zene szerepéről a nemzetek közötti párbeszéd erősítésében. A kerekasztalhoz csatlakozik még a Magyar Jazz Szövetség elnöke, a Londoni Magyar Kulturális Központ jazzkurátora, valamint Oláh Kálmán jazz-zongoraművész, a magyar jazz zene nemzetközileg is elismert jeles képviselője, akik a jazz zene magyar interpretációjába is betekintést nyújtanak.

A rendezvény célja, hogy találkozzanak azok, akik a jazz zene iránt érdeklődnek mind a diplomáciai, mind a civil, mind a művészeti szektorból. Erre kiváló lehetőséget nyújt majd a közös szórakozás is, hiszen a napot Oláh Kálmán koncertje zárja.

A részvételhez regisztráció szükséges, amelyet a szervezők erre a címre várnak április 23-ig: jazznap@szubjektiv.org