Lőrincz Marcell

A Szubjektív Értékek Alapítvány elnöke

Marcell Lőrincz„Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy a kampány vezetésével minket bíztak meg. Az LMHR munkáját eddig is figyelemmel kísértük, és most alkalmunk lesz arra, hogy a korábbi tevékenységeinket ezzel a tartalommal erősítsük meg.

Bízunk a ZARE kampány sikerében, és nagy lelkesedéssel tekintünk a Brit Követséggel való jövőbeni együttműködésre.”

Greg Dorey

Brit nagykövet

Greg Dorey„A zene mára nemzetközivé vált. Segít az országok közötti kommunikációban és a nyelvi különbségek leküzdésében. A zene áthidalja az emberek különböző, sokszínű értékekkel rendelkező csoportjai közötti határokat. Ezért oly kitűnő médium a zene az olyan tudatlanságból fakadó, veszélyes jelenségek elleni állásfoglalás kifejezésére, mint a rasszizmus.

Éppen ezért segítünk a Zene a Rasszizmus Ellen (ZARE) kampány magyarországi beindításában. Remélem, Te is meghallgatod a koncerteket és a rasszizmus-ellenes üzenetet. Mi pedig abban is szeretnénk segíteni, hogy hosszabb távon is el tudja érni a rasszizmus-ellenes kampány a fiatalokat itt Magyarországon. A szélsőséges irányzatok olyan kellemetlen megnyilvánulásainak, mint a rasszizmus, modern társadalmunkban nincs jogos helye.

Egy kontinensen élünk, mindkét országban (másképpen) sokszínű közösségek alkotják a társadalmat. Egymás partnerei vagyunk a világ egyik legdemokratikusabb és legtoleránsabb szervezetében, az Európai Unióban.

Mondjunk nemet együtt a rasszizmusra. A rasszizmus nem menő. Segíts Te is, hogy minél előbb a történelem süllyesztőjébe kerülhessen!”

David Miliband

Volt brit külügyminiszter

David Miliband„Örülök, hogy a Brit Külügyminisztérium olyan brit zenei kampányszervezetekkel működik együtt, mint a Rock Against Racism és a Love Music Hate Racism, valamint a magyar Sziget Fesztivál, hogy az etnikai harmónia, a tolerancia és a tisztelet értékeit népszerűsítse Magyarországon. A zene egyesítő erejének ilyen célra való felhasználása olyan ötlet, amely megérdemli, hogy lelkes, energikus emberekbol álló új, vagy már létező csapat vegye át a megvalósítását.

Budapesti követségünk - amelynek munkatársaitól ez az ötlet származik - katalizátorként kíván részt venni a kampány elindításában. Erre a célra a Brit Külügyminisztérium Stratégiai Kampány Alapjából biztosítunk anyagi hozzájárulást. A RAR és az LMHR is szívesen megosztja tapasztalatait egy ilyen jellegű kampány fenntarthatóságának tekintetében.”